Kanelbullar

Tijdens de vakantie in Zweden heb ik zoveel lekkers gegeten. De Zweden zijn enorme zoetekauwen, met name taart zoals de Kladdkaka (chocoladetaart) is favoriet. Ook deze Kanelbullar staan overal op het menu. Je eet ze bij voorkeur bij een Fika, een koffiehuis.

Voor 12 Kanelbullar heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 450 gram bloem
 • 250 ml melk
 • 100 gram zachte roomboter
 • 30 gram suiker
 • 1 zakje gist van 7 gram
 • 1 theelepel zout
 • 2 theelepels kardemom
 • 2 theelepels kaneel
 • Bovenstaande ingrediënten zijn voor het deeg
 • 75 gram zachte roomboter
 • 50 gram bruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel kaneel
 • Bovenstaande ingrediënten zijn voor vulling
 • Kneed deze 3 ingrediënten door elkaar en zet even weg

Verder heb je nog een losgeklopt ei nodig.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de boter voor het deeg en voeg de melk toe.

Meng de overige ingrediënten voor het deeg (bloem, kardemom, kaneel, suiker, zout en gist) Giet de warme melk met boter erbij en meng/kneed ongeveer 5 tot 10 minuten tot een soepel deeg. Doe het daarna in een schone ingevette kom en dek af met plasticfolie. Laat een uur rijzen.

Rol het deeg uit tot een rechthoek en besmeer met het mengsel van basterdsuiker, kaneel en boter. Rol het deeg daarna op en snij er 12 plakken van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog een half uurtje rijzen. Bestrijk met het losgeklopt ei en zet een kwartier in de voorverwarmde oven.

Laten afkoelen en Välsmakande!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *