Categorieën
Kip

Ovenkip met parmezaankorst

Ik zit nog steeds een beetje in de Italiaanse sfeer. Aangezien ik niet kan tegen verspilling maak ik langzaamaan alles wat over was van het Italiaans diner op. Het halve zakje parmezaanrasp gebruik ik vandaag om kip mee te paneren.

De ingrediënten;

  • kipfilet
  • parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • paneermeel
  • bloem
  • ei
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de kipfilet in dikke repen en bestrooi met peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Pak nog twee diepe borden. Doe in het ene bord de bloem en in het andere bord het paneermeel en de kaas.

Rol nu de kipfilet eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door het paneermeel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca 20 minuten in de oven.

Vandaag heb ik er een courgetti met paprikareepjes bij. Even gewokt met wat olie, peper, zout en knoflook.

De kip kun je ook nog wat smaller snijden (fingers) en serveren als hapje tijdens een feestje. Let wel op dat de kip dan wat eerder gaar is.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *