Categorieën
Vega

Raapstelen stamppot met zoete aardappel

Naast asperges en rabarber zijn ook raapstelen een echt lenteproduct.

Via Puur Suzanne kwam ik bij deze lichte stamppot die ook goed kan bij warm weer.

Voor deze voorjaarsstamppot (voor 2 personen) heb je nodig;

  • 500 gram zoete aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram raapstelen (gewassen en grof gesneden)
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 4 plakken parmaham

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze ca 15 minuten krokant.

Kook de zoete aardappelen gaar in water met een beetje zout. Doe wat olie in een pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Als de aardappelen gaar zijn giet deze dan af en pureer. Doe het spinaziemengsel en de raapstelen erbij en meng onder elkaar.

Garneer de stamppot met de parmaham en wat kaas.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *