Categorieën
Zoet & Brood

Havermoutmuffins met appel

Nu ik vakantie heb is er meer tijd om te kokkerellen en te bakken. Af en toe wat lekkers tussendoor moet kunnen. Wel probeer ik daar een zo gezond mogelijk tussendoortje van te maken. Deze muffins bevatten alleen natuurlijke suikers. Het beslag maak je in de blender.

Voor 10 muffins heb je nodig;

  • 160 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 banaan in plakjes gesneden
  • 1 appel in kleine stukjes gesneden
  • 4 dadels (fijngesneden)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 ml melk
  • snuf kaneel

Verwarm de oven op 170 graden.

Doe alle ingrediënten in de blender op de appel en een helft van de banaan na. Mix onder elkaar.

Meng de overgebleven appelstukjes en banaanschijfjes met de kaneel en voeg deze aan het beslag toe. (Bewaar een paar stukjes appel ter decoratie)

Doe het beslag in een muffinvorm en zet ca 30 minuten in de oven.

Je kunt papieren vormpjes gebruiken zoals ik heb gedaan, maar de muffins worden wat plakkerig en gaan dan lastig uit het papier. Beter is om de muffinvorm in te vetten met wat olie en het beslag er zo in te doen.

 

image  image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *