Categorieën
Geen categorie

Zelf pizza maken

Wie is er niet dol op pizza? Een vaak gegeten gerecht op vakantie. Als je de pizza zelf maakt met verse ingrediënten zul je merken dat dit echt lekkerder is.

Als eerste leg ik uit hoe je de het deeg maakt. Het beleggen van de pizza daarna is naar wens. Zelf hou ik van rijkelijk belegd met groenten. Mijn man van zalm.

Het deeg maak je zo; (ik heb hier 3 grote pizza’s mee gemaakt, maar voldoende voor 4 normale)

  • 500 gram bloem (bij voorkeur volkoren of spelt)
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 10 gram zout
  • flinke scheut olijfolie
  • 250 ml handwarm water

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de bloem in een kom en voeg het zout en gist toe. Zorg dat het gist en zout elkaar nog niet raken omdat het de werking van het gist verminderd. Doe de olijfolie en water erbij en meng met een mixer met deeghaken tot het een bol wordt. Haal hierna het deeg uit de kom en kneed het ca. 6 minuten met de hand. Als het te plakkerig wordt kun je wat bloem erover strooien. Het deeg is goed als het een kauwgom-structuur heeft. Doe het in een schone ingevette kom en leg er een vochtige theedoek over. Laat het minimaal een uur rijzen (tot dubbele hoeveelheid). Maak porties van het deeg en rol deze uit met een deegroller. Leg het op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Een handigheidje om het deeg op te tillen en op het rooster te leggen is om het deeg over de deegroller heen te leggen en dan opnieuw uit te rollen.

Nu kan de pizza belegd worden. Verdeel eerst met een lepel tomatensaus over de pizza. Beleg dan met bv. ui, paprika, tomaatjes, vis zoals tonijn of zalm, salami, ham, mozarella, geraspte kaas.

Zet de pizza ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *