Categorieën
Bijgerechten & Sauzen Vega

BBQ Gepofte zoete aardappel

Na een paar droge dagen en oplopende temperaturen ruik je overal de geur van de BBQ weer. Voor degenen die minder vlees willen is deze gepofte zoete aardappel een goede aanvulling.

Was de zoete aardappel en wikkel deze in aluminiumfolie. Leg de aardappel ca. 40 minuten op de BBQ.

Vooraf kun je de topping maken; snij een stukje puntpaprika en een lente-uitje heel fijn. Pers een teentje knoflook uit. Doe er een eetlepel zure room bij en voeg wat peper, zout en een paar druppels citroensap toe. Meng alles onder elkaar en zet weg tot de aardappel gaar is.

Als de aardappel gaar is laat hem dan even afkoelen. Snij de aardappel vervolgens in de lengte door. Doe de topping erop en serveer direct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *