Categorieën
Vega

Nasi zonder vlees

Ingrediënten;

  • rijst
  • 1 gele paprika
  • 1 steel prei
  • 2 sjalotten
  • stukje verse gember van ca. 3 cm
  • 2 tenen knoflook
  • scheut ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel pindakaas
  • handje kroepoek

Kook de rijst gaar. Snij de paprika, prei, sjalotten, gember en knoflook. Doe olijfolie in een wok en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg de paprika, prei en gember toe en wok deze even mee. Als de rijst gaar is doe deze dan bij de groenten. Breng op smaak met de ketjap en de sambal en meng alles goed onder elkaar.

Maak een saus van de pindakaas met een scheutje warm water en verwarm dit (in pan of bv in de magnetron). Bak het ei.

Serveer de nasi met het ei en de satésaus in een diep bord met een handje kroepoek erbij.

Ik gebruik biologische pindakaas van Smaakt, deze bestaat slechts uit pinda’s (99,3%) en zeezout.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *