Categorieën
Vlees

Italiaanse ovenschotel

Deze ovenschotel is best bewerkelijk om te maken. Ik kwam het recept tegen en heb het met wat kleine aanpassingen volgens recept gemaakt. (Ik ben nou eenmaal gewend om overal mijn eigen draai aan te geven) Normaal gesproken vind ik dat een ovenschotel grotendeels bereid moet worden in de oven. Bij dit gerecht moet nagenoeg alles vooraf gekookt of gebakken worden. Dat is jammer. Daarom zal ik binnenkort het recept van de “Italiaanse Traybake” op mijn site zetten. Deze is simpel en snel voor te bereiden, de oven doet de rest.

Voor deze ovenschotel heb je nodig;

 • 200 gram volkorenpasta
 • gehakt (1/3 varkens, 2/3 runds) voor ca 12 gehaktballetjes
 • 1 ei
 • paneermeel
 • 2 sjalotten
 • 1 zoete puntpaprika
 • 1 stronk broccoli
 • Basis tomatensaus
 • 12 bolletjes mini-mozarella
 • handje geraspte kaas
 • handje pijnboompitten
 • peper en zout

Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout. Draai er balletjes van. Bak de gehaktballetjes in wat olijfolie tot ze bruin zijn. Doe de tomatensaus erbij en laat nog even sudderen.

Snij de puntpaprika in grove stukken en grill deze om en om in een grillpan. Doe ze dan direct in een plastic zakje en laat dit afgesloten ca 15 minuten rusten. De paprika wordt nu zachter. (Wil je het gemakkelijker hebben dan kun je ook gegrilde paprika uit een pot gebruiken)

Maak de broccoli schoon en kook deze beetgaar. Doe de broccoli samen met de pasta in een ovenschaal. Doe de gehaktballetjes met de saus erover en meng door elkaar. Leg er nu de mozarella op en garneer met stukjes sjalot, puntpaprika, pijnboompitten en geraspte kaas.

Zet ca 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *