Categorieën
Geen categorie

Bloemkoolstamppot met gerookte zalm

Deze stamppot kun je prima eten in de zomer. Doordat er veel groenten in zitten en minder aardappel is het een lichte stamppot om te eten.

Rooster een hand pijnboompitten en hou deze apart. Snij ca. 150 gram gerookte zalm in snippers en zet even weg.

Haal de buitenste bladeren van een krop andijvie en snij de harde onderkant eraf. Was de bladeren en snij deze in hele fijne reepjes. Hou ook deze even apart.

Maak een puree van 1 grote zoete aardappel (de paarse variant met de witte binnenkant), twee kruimige aardappelen, een scheut melk en peper en zout. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar en stamp tot een puree. Doe de puree in een schaal die groot genoeg is om er andere ingrediënten bij te doen en onder elkaar te mengen.

Snij een kleine bloemkool in stukjes en kook deze net gaar. Stamp fijn en doe er wat nootmuskaat op. Doe de bloemkool bij de aardappelpuree in de schaal.

Doe de pijnboompitten, zalmsnippers en andijvie bij de stamppot. Hou een paar snippers en pijnboompitten apart en garneer de stamppot hiermee.

Snij een lente-ui in fijne ringen en doe deze over de stamppot.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *