Categorieën
Zoet & Brood

Monchou-Kersentaart

Vandaag tik ik de 50 aan. Reden voor iets lekkers. En oh… wat is deze taart zoet, ongezond en megavol calorieën. Toch hoort hij bij deze bijzondere leeftijd op mijn site.

Het recept kreeg ik al een hele tijd terug van een collega van mijn man.  Er komt geen oven aan te pas.

Je maakt een taart voor ca. 8 personen zo;

  • 250 ml slagroom
  • 1 pakje monchou van 100 gram
  • 125 gram basterdsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 1 blik taartvulling kersen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
  • 1 pak mariekoekjes
  • 1 pot bosbessenjam
  • 2 bananen

Verkruimel als eerste de mariekoekjes. Smelt de roomboter in een pannetje en doe hier de jam bij. Meng onder elkaar en doe er dan het koekkruim bij. Doe dit op de bodem van in een springvorm (24 cm doorsnee) druk het plat met de achterkant van de lepel. Laat minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast.

Klop ondertussen de monchou met de basterdsuiker luchtig en klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de klopfix in een andere kom. Meng deze twee met een spatel door elkaar en verdeel het over de taartbodem.

Snij de bananen in plakken en leg deze er bovenop. Smeer als laatste de taartvulling uit. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *