Categorieën
Kip

Kip curry

Voordat je aan het gerecht begint meng je als eerste de volgende currykruiden;

  • 1 eetlepel gedroogde koriander
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel chilipoeder (of een hele als je van meer pit houdt)
  • 1 theelepel kaneel

Verder heb je nodig; (gerecht voor 2 personen)

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram kipfilet (in stukjes gesneden)
  • 2 sjalotten (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 4 tomaten (in stukken gesneden)
  • 250 gram sperziebonen
  • 75 gram taugé
  • 200 ml. mager yoghurt
  • 1 lente-ui (in ringen gesneden)
  • 1 hand cashewnoten (fijngehakt)

Kook de rijst volgens verpakking.  Maak de boontjes schoon en snij ze in stukjes van 2 cm. Kook ze kort beetgaar en giet ze af. Doe hierbij de tomaatstukken en schep even om.

Doe de helft van de currykruiden door de kipstukjes. Doe wat olie in een diepe pan en fruit hierin de sjalotten en knoflook. Doe de andere helft van de currykruiden erbij en bak even mee. Voeg de kip toe en bak even door. Doe dan de boontjes en tomaat erbij, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat sudderen. Als het bijna gaar is doe je de taugé erbij. Als laatste gaat de yoghurt erdoor.

Serveer de rijst in een kom met de curry erop. Garneer met lente-ui en cashewnoten.

inspiratie #EETALSEENEXPERT met de twist van Sil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *