Categorieën
Salades

Salade met groene asperges en nectarine

Deze week hittegolf in Nederland. Dus er wordt weer volop gebarbecued. Wij hebben vandaag de grillplaat buiten op tafel gezet met hierop wat kip en surf-en-turf spiesjes. Wat brood erbij en natuurlijk salade. Gemakkelijk, licht en lekker eten.

Deze salade bevat;

  • rucola
  • groene aspergetips
  • wortel
  • komkommer
  • gele paprika
  • mini-mozarella
  • nectarine
  • noten

Snij de komkommer, wortel en paprika. Ik heb er voor gekozen om de wortel en komkommer te snijden met de spiraalsnijder. Maar kleine stukjes is ook prima. Kook de aspergetips beetgaar en spoel af met koud water. Snij de nectarine in maantjes. Mijn nectarine was nog niet zo rijp, dus heb ik deze even verwarmd in een pannetje met een beetje honing.

Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, sap van een halve citroen en een beetje peper.

Doe de rucola in een schaal en schep hier alle andere groenten, nectarinestukjes en de mozarella op. Doe de dressing erover en garneer met gehakte cashewnoten of andere noten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *