Categorieën
Vega

Risotto met pompoen

Denk je aan herfst dan denk je aan pompoen. Vandaag combineer ik deze met risotto, feta en rucola.

Voor  deze pompoenrisotto heb je nodig;

  • 1 flespompoen
  • 200 gram risotto
  • 1 liter bouillon
  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram feta
  • 2 flinke handen rucola
  • handje pompoenpitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen met een dunschiller en snij deze in tweeën. Haal de pitten eruit en snij de pompoen in stukken van ca 2 tot 3 cm. Doe ze in een kom en bestrooi royaal met peper en zout en olijfolie. Hussel door elkaar en leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.

Snipper de sjalotjes en fruit deze aan in olijfolie. Pers de knoflook uit en voeg deze toe. Doe er nu de risotto bij en schep even door. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat de risotto op een lager vuur zachtjes doorgaren tot de bouillon helemaal is opgenomen. Na ca. 25 minuten is de risotto klaar. Schep de pompoen erdoor.

Rooster de pompoenpitten in een pan en bestrooi met zout. Snij de feta in kleine blokjes. Doe een hand rucola op en bord en schep hier de pompoenrisotto op. Garneer met stukjes feta en de pompoenpitten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *