Categorieën
Vega

Italiaanse quinoa ovenschotel

Ingrediënten; (voor 4 personen)

  • 250 gram quinoa
  • 1 courgette
  • 2 sjalotten
  • half rood pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • blikje biologische tomatenblokjes (400 gram)
  • grote bol mozarella
  • zakje parmezaansnippers
  • snuf oregano
  • verse basilicum (evt.voor garnering)
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa gaar, giet af en zet weg.

Pel en snipper de sjalotten, snij het pepertje in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Fruit dit aan in olijfolie. Snij de paprika en courgette in blokjes en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Doe de quinoa erbij en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.

Snij de mozarella in schijfjes en leg deze er bovenop. Strooi de parmezaansnippers erover en zet ca. 15-20 minuten in de oven.

image imageimage

 

RECEPT #UITPAULINESKEUKEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *