Categorieën
Vlees

Wraps met chili con carne

Met dit eenpansgerecht zet je in het weekend snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Zeker na een drukke sportdag of dagje winkelen.

De wraps voor 4 personen maak je met;

  • 8 volkorenwraps
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 zoete ui gesnipperd
  • 1/2 rood pepertje in kleine reepjes
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 250 gram biologisch rundergehakt
  • 3 tomaten in blokjes en ontdaan van het nat en pitten
  • 1 zak rode kidneybonen (zak van Hak) of andere bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zak linzen, mais en doperwten (zak van Hak) afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kleine eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • kaas geraspt of vlokken

Doe olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de paprika, peper en knoflook toe en bak even aan. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Doe er nu de tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en cacaopoeder bij en meng door elkaar. Voeg de tomaten, de bonen en linzenmix toe en laat warm worden. Meng nog een keer door elkaar

Verpak ondertussen de wraps bij elkaar in aluminiumfolie en verwarm deze ca. 10 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven. Voor een snelle versie kun je de wraps ook op een bord (zonder aluminiumfolie) in de magnetron verwarmen of in een koekenpan.

Doe de chili op een wrap, bestrooi met kaas en vouw dicht. Je kunt ook nog wat sla toevoegen of een lepel yoghurt op de wrap doen. Dit laatste vind ik zelf erg lekker.

Voor een vegawrap kun je het gehakt weglaten.

image

 

Inspiratie; Kookidee

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *