Categorieën
Vis

Lasagne met spinazie, zalm en paprika-roomsaus

Deze lasagne bereid je grotendeels op het fornuis en gaat maar een paar minuten in de oven.

Zet de volgende ingrediënten klaar; (voor 2 personen)

  • 6 lasagnevellen (ik gebruikte vellen o.b.v. ei)
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse gewassen spinazie
  • 5 zongedroogde tomaten uit olie
  • 150 gram gerookte zalm
  • zakje parmezaanvlokken
  • handje pijnboompitten
  • 2 rode zoete puntpaprika’s
  • scheutje kookroom
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

De saus;

Maak de paprika schoon en snij in tweeën. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze in een hete grillpan. Grill ze aan einde zijden tot ze zwarte strepen krijgen en doe ze dan ca 15-20 minuten warm in een afgesloten plastic zak. Haal de paprika’s eruit en verwijder het vel. Snij in stukken en doe in een pannetje. Snij twee zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze toe. Doe een scheutje kookroom erbij en verwarm de “saus”. Pureer met een staafmixer tot de saus glad is en hou deze warm op heel laag vuur. Roer af toe door.

Kook de lasagnevellen in kokend water ca. 5-6 minuten gaar. Hou ze daarna warm tussen aluminiumfolie.

Doe olijfolie in een wok en voeg de overige zongedroogde tomaten en fijngesneden knoflook toe. Doe snel de spinazie erbij en wok tot deze geslonken is.

Drapeer een lasagnevel op een diep bord en schep er een lepel saus op. Doe er een schep spinaziemengsel op en een plak gerookte zalm. Herhaal dit nog 2 keer. Garneer als laatste met pijnboompitten en parmezaanvlokken.

Zet nu een paar minuten in de voorverwarmde oven om het gerecht goed op te warmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *