Bloemkoolsushi to go

Met dit warme weer eet ik graag salades of andere koude gerechten. Vaak maak ik een bowl met diverse groenten of een sushi variant. Aangezien ik vandaag nog vrij ben en morgen weer aan het werk ga maak ik onze lunch vandaag al. Als je salades of andere gerechten in een pot bewaard blijven ze lekker fris en kun je deze gemakkelijk meenemen.

Deze pot bevat bloemkoolrijst (zo krijgen we meteen weer extra groenten binnen), sojabonen, gemarineerde zalm, zwarte rijst, gari (ingelegde gember) en een wasabidressing.

Je maakt de jar als volgt;

Kook de zwarte rijst volgens verpakking en laat afkoelen.

Rasp een halve bloemkool. Snipper een sjalot en teentje knoflook en fruit dit aan in een pan met wat olie. Voeg de bloemkoolrijst toe en wok heel kort. De bloemkool mag knapperig blijven. Laat afkoelen.

Maak een dressing van ca. twee centimeter wasabipasta, beetje yoghurt, beetje mayonaise, peper en zout, limoenrasp en limoensap. Doe dit op smaak.

Marineer de (gerookte) zalm in wat sesamolie en sojasaus en strooi wat sesamzaadjes erdoor.

Vul nu de pot laagje voor laagje met elk ingrediƫnt.

Let op; de smaak van de ingelegde gember is heel sterk. Hiervan hoef je maar heel weinig toe te voegen. Proef even voordat je het gebruikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *