Five Spice spruitjes

In oktober zijn er volop spruitjes van eigen bodem verkrijgbaar. Helaas zijn ze bij ons totaal niet favoriet. Eigenlijk ben ik de enige in huis die ze lust. Ik ben er dol op. Een tijdje geleden heb ik al een poging gedaan met een spruitjesstamppot. En met succes! Tijd dus om dit te herhalen.

Voor deze spruitjes heb je het volgende nodig;

  • 400 gram spruitjes
  • flinke theelepel five-spice kruiden (bv. van Jonnie Boer)
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • teentje knoflook uitgeperst
  • scheutje ketjap manis
  • peper en zout
  • olijfolie
  • scheutje water
  • handje gebakken uitjes

Maak de spruitjes schoon en kook ze net beetgaar. Spoel af onder koud water en zet weg.

Verwarm olijfolie in een wok en fruit hierin de sjalotten en knoflook. Voeg de five-spicekruiden toe en bak kort mee. Doe de spruitjes erbij en de ketjap manis. Schep even om op hoog vuur en voeg het water toe. Zet het vuur lager en laat even met de deksel op de pan smoren. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Garneer de spruitjes met de gebakken uitjes.

Degenen die spruitjes bitter vinden kunnen eventueel een beetje suiker toevoegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *